top of page

Referat - AIK vs Predators Superserien 2024

Matchen mot AIK slutade som vi hoppades på med en vinst, men det satt långt inne innan Predators kunde vända detta. AIK öppnade med att göra den första TD..


KP svarade direkt med en TD passning till Jakob Stenberg för 6 poäng och Erik Petersson 1 poäng och ställningen var lika 7-7. Lagen rörde sig fram och tillbaka då båda defense gjorde det de skulle, men AIK’s försvar lyckades ta bollen från Jakob på en special play och den duktiga #5 sprang in en defensive TD.

Kristianstad lyckades att sätta press och AIK missade sin extra poäng och ställningen är 13 -7.


Predators flyttade på bollen bra men hade svårt att få in den i målområdet. Det var en hel del tappade bollar som satte stopp för att göra mål. Men precis innan halvtids vila kunde Predators flytta bollen in i redzone och Myron Norfleet hittade Elliot Reer i målområdet med en snygg passning och Predators kunde jämna till 13-13. KP hade möjlighet att ta ledningen men tyvärr blockades extra försöket.


I andra halvlek började KP med bollen men AIK’s duktiga defensive linje satte stopp för Predators anfall. Under den 3:e kvarten var den mycket defensive spel från båda lagen som dominerade. I 4:e kvarten lyckades AIK´s duktiga runningback göra en TD. AIK satte extra sparken och ställningen var nu 20-13.


Med mindre än 5 minuter kvar var pressen stor och klockan var inte på Predators sida. Med en bra blandning av Spring och Pass spel lyckades Predators avsluta med en Touch Down pass till Elliot Reer igen, samt rulla ner klockan till mindre än 60 sekunder kvar i matchen. Predators stod och vägde vad vi skulle göra med extra poängsförsöket. Ett poäng så att det blir lika eller gå för vinsten med en 2 poängs försök. Valet blev en 2 poängsförsök för vinsten. Predators hade tränat in en speciellt spel inför veckan och det gav utdelning. Efter 2 fantastiska blockar från Max och Oskar Mattison kunde Kevin Do Rosario enkelt hitta målområdet för 2 viktiga poäng och nu har vi 20-21 med KP i ledning!


Med mindre än 60 sekunder kvar så var det försvarets uppgift att gräva in djupt och hålla AIK från endzonen. Men det blev en rysare direkt från kick-off där AIK lyckades att springa hela vägen in, men pga en felaktig framåtpass var inte detta spel giltigt. KP’s försvar höll sedan trycket och vid matchtidens slut landade vi på slutresultatet 20-21 till oss. En vinst gör alltid hemresan lite bättre.


Nu börjar förberedelser mot Stockholm MM den 27/4   19:00 på Kristianstad Fotbollsarena.

Hjärtligt välkomna till Predators första hemma match 2024.

Comentários


bottom of page