top of page

Predators-trio i EM-kval på hemmaplan: ”Superkul”

Det prestigeladdade EM-kvalet mot Danmark spelas i Kristianstad om två veckor.

Nu har förbundskaptenen Sebastian Brinkenfeldt tagit ut sin trupp – med tre framtidsspelare från Kristianstad Predators.

– Det är superkul, säger Tyson Guillen i Predators.


Amerikansk fotboll • Publicerad Kristianstadsbladet onsdag 2023-03-13 06:00

Svenska juniorlandslaget i amerikansk fotboll, med tre spelare från Predators, EM-kvalar i Kristianstad om två veckor.Foto: Jonas Domfors


I april gör Kristianstad Predators comeback i superserien.

Men redan om drygt två veckor, söndagen den 31 mars, kickas säsongen igång på allvar när det svenska juniorlandslaget i amerikansk fotboll kommer till Kristianstad för att spela EM-kval mot Danmark.


I förbundskaptenen Sebastian Brinkenfeldts U19-trupp finns tre hemmaspelare från Kristianstad Predators: Kevin Söderling do Rosario, Oscar Hardarsson och Emilio Sjöström – en trio som har meriter från ungdomslandslaget sedan tidigare.


– Det är superkul för deras del och det ger dem lite extra att få visa upp sig på hemmaplan, säger Tyson Guillen, som är tillbaka som headcoach i Predators.Så här säger Guillen om Predators tre uttagna spelare till EM-kvalet:

Kevin Söderling do Rosario, runningback:

– Han går NIU-programmet och är väldigt duktig. Det är ett krutpaket med lite attityd, men det behöver man ha på den positionen. Han gör sitt sista år som U19-spelare och kommer att spela i vårt A-lag i år.


Emilio Sjöström, runningback:

– Han är fortfarande U17-spelare och får inte spela i A-laget förrän han fyller 18 år, men det är en väldigt lovande spelare, kvick och ett stort framtidslöfte för oss.


Oscar Hardarsson, kicker:

– Han är en jätteduktig kicker, men är också en fantastisk passningsmottagare som kommer att spela i vårt A-lag. Han är stabil, stark och ett väldigt stort framtidslöfte.


Sverige spelar i EM-kvalgrupp B tillsammans med Danmark och Tyskland. Efter matchen mot Danmark i Kristianstad spelar Sverige mot Tyskland på bortaplan i höst. Vinnaren i gruppen går vidare till EM-slutspelet som spelas under 2025.


コメント


bottom of page