top of page

Oscar, 18, sparkade poäng till Sverige i publikfesten: ”Jättenervigt”

Predators-kickern Oscar Hardarsson var säker med foten när Sveriges U19-landslag mosade Danmark på Kristianstads IP. 18-åringen fick dessutom slipa ordentligt på målgesten i 38–7-segern.

– Haha, jag var tvungen att slänga in någonting där, säger Hardarsson.


Amerikansk fotboll • Publicerad söndag 19:19 • Uppdaterad tisdag 07:42

Oscar Hardarsson gjorde sin första J-landskamp.Foto: Pontus Svensson


560 åskådare ramade in EM-kvalmötet mellan Sveriges och Danmarks båda U19-landslag. Och det blev en svensk drömstart på gruppen, där även Tyskland ingår och där vinnaren går till EM-slutspelet 2025.

Efter halva matchen ledde Sverige med 21–0, bland annat efter ett field goal av Oscar Hardarsson. Tillsammans med Kevin Söderling do Rosario och Emilio Sjöström var han Kristianstad Predators bidrag i truppen.


– Det var speciellt att få vinna i Kristianstad i min första J-landskamp, säger Hardarsson, som egentligen har varit linebacker under karriären, men som onekligen har foten för att vara kicker.

– Jag är målvakt i Kristianopels GoIF i division 3, så jag kan det här med att sparka boll, säger han.

Kickern Oscar Hardarsson bidrog med flera svenska poäng.Foto: Pontus Svensson


Totalt bidrog Hardarsson med sex poäng i 38–7-segern. De övriga 32 poängen sprang suveräna Vilgot Valeskog in för Sverige. Running backen från Tyresö Royal Crowns gjorde lite som han ville med Danmarks defensiva uppställning.


– Danmark gjorde det tufft för oss och hade vi inte haft ett sånt flow där i början så hade det kunnat bli jämnt. Men det är ju alltid gött att trycka dit lillebror, säger Oscar Hardarsson.


Var det nervöst med landskamp på hemmaplan?

– Jättenervigt. Nu har vi varit tillsammans hela helgen och byggt en bra lagsammanhållning, så det hjälpte mycket med nerverna. Men man har alltid fjärilar i magen när det är landskamp.


Danmark hade en stor bortaklack med sig.Foto: Pontus Svensson


Predators-talangen bjöd dessutom hemmapubliken på en lite läcker målgest och imitation av målramen.

– Haha, jag var tvungen att slänga in någonting. Jag började med den i ungdomslandslaget, så den är väl rätt ny, säger han.


I mitten av april väntas Hardarsson ingå i Predators trupp som debuterar i Superserien. Första matchen är borta mot Carlstad Crusaders den 13 april.


– Det ska bli jättekul. Det är första gången för mig och för många andra i laget. Att man ska få testa krafterna mot de bästa seniorspelarna i Sverige. Det är som vi säger i landslaget. Det som krävs är ansvarstagande, maximal ansträngning och att vi är starkast tillsammans. Det är det som gäller.

Emilio Sjöström.Foto: Pontus Svensson


Robin Nilsson | Skicka e-post


תגובות


bottom of page