top of page

15/6 Flaggfotbollslaget i Nässjö - andra sammandraget

Den 15:e juni åkte Kristianstad Predators Flagg upp till Nässjö för andra sammandraget för året. Efter en stark insats under det första sammandraget för ett par veckor sedan, åkte laget upp för att skydda drömmen om en obesegrad 2024 säsong.


Första matchen för dagen var Eskilstuna Sharks mot Kristianstad Predators- 1:an vs 2:an i serietabellen och de enda två lagen som var fortfarande obesegrade i serien. Av de 10 spelarna hos Predators som startade denna matchen så hade enbart 3 stycken spelat en match innan. Och av de 7 som spelade sin först Flagg-match någonsin- så hade 3 av dem bara tränat flagg en gång innan. Ett riktigt rookie-lag så att säga!


Trots faktumet att de flesta aldrig hade spelat flagg innan så bjöd Kristianstad på en riktigt spännande match- ner till sista sekunden där Eskilstuna kunde knäa ut bollen med en ledning på 2 poäng efter att sista två poängsförsöket av Kristianstad inte gick hela vägen fram.


En sur start på dagen för Predatorerna från Kristianstad- men laget är fullt med erfarna spelare som aldrig skulle tillåta att en förlust påverkar insatsen till nästa match.


Direkt efter första matchen så hann Kristianstad med en kort 10 minuters uppvärmning innan det var dags igen för match nummer 2. Kristianstad mot Stockholm Mean Machines.


Fram och tillbaka gick matchen de första 15 minuterna. Poäng SMM, poäng Kristianstad, SMM, Predators- tills en stark insats av defense bröt den trenden och Predators kunde ta första ledningen under matchen- och det var en ledning de aldrig tänkte ge tillbaka.

Efter en tuff och fysisk match så kunde Kristianstad knäa ut bollen och ta sin tredje vinst för året mot ett tufft och välcoachat lag.


Årets ställning ser nu ut så här med Kristianstad på andra platsen i serien:


Nästa tillfälle för Kristianstad att försöka ta förstaplatsen är den 29:e juni när de åker upp till Eskilstuna för yttligare 2 matcher där ambitionen är att ta sig till 5-1.


Drive fast..

Comments


bottom of page