top of page

Seriepremiär för Predators Flaggfotbollslag!

I helgen var det dags för ett nytt kapitel i Kristianstad Predators historia, nämligen debuten för vårt nystartade flaggfotbollslag. Laget startades upp tidigare i år med Philip Juhlin i spetsen, och laget valde att hoppa över utvecklingsserien för att istället börja direkt i den tuffare, rikstäckande SM-serien.

25 maj Göteborg, Heden IP - Centralt sammandrag


Laget åkte upp till drabbningen i Göteborg med en förhållandevis tunn (men taggad) trupp, och mötte tufft motstånd direkt i första matchen mot Göteborg Marvels.

Efter en jämn match stod till sist Predators som segrare, med siffrorna 21-20 i Kristianstads favör.


Match nummer två skulle visa sig vara ännu tuffare, då Uppsala 86ers nu stod för motståndet. Uppsala 86ers har länge varit ett av Sveriges absolut bästa lag i flaggfotboll, och matchen blev väldigt jämn, spännande och avgjordes i slutminuten.


Eftersom Kristianstad drog på sig ett par skador i första matchen blev Kristianstads från början tunna trupp om möjligt ännu tunnare, och alla spelare fick dubbelspela både på offense och på defense i princip hela matchen, i tryckande värme. Predators lyckades ändå komma ur matchen som det segrande laget med siffrorna 38-28.


Nu väntar några veckors uppehåll innan det är dags för ny drabbning för Predators i småländska Nässjö.

Drive fast….


Den 17 augusti har du möjlighet att se flaggfotboll HEMMA på Kristianstads IP, Konstgräsplan 2!

Comentarios


bottom of page