top of page

Profilen återvänder från Berlin: ”Jag tror jättemycket på laget”

Uppdaterat: 3 feb.


I april inleds Kristianstad Predators nya era i Superserien. Ytterligare elva spelare är nu klara för 2024 – däribland förre Tysklandsproffset och återvändaren Max Forsback.

– Det var dags för mig att komma hem, särskilt nu när laget gick upp i Superserien, säger den 22-årige Hässleholmsbon.


AMERIKANSK FOTBOLL I dagarna blev spelschemat till Superserien klart och Kristianstad Predators fick som man ville. Laget inleder med två bortamatcher – mot Carlstad Crusaders den 13 april och AIK den 20 april – innan gräset på Kristianstads fotbollsarena testas för första gången. Hemmapremiären blir mot Stockholm Mean Machines den 27 april.

– Det kunde nog inte bli mycket bättre. Förhoppningsvis har vi hjälpt till så att planen ska vara i bästa tänkbara skick. Vi har åtminstone gjort vad vi kunnat, säger sportchefen och nye headcoachen Tyson Guillen.


De senaste veckorna har elva nya spelare stärkt truppen, som nu innehåller 18 spelare. Bland nyförvärven finns Elliot Eriksson Reer, som är tillbaka efter ett år i Stockholm Mean Machines, och Max Forsback, som återvänder efter två år som proffs i GFL Berlin Rebels.


– Det har varit två jätteroliga och otroligt lärorika år. Vad man hör ska den tyska ligan vara lite bättre än Superserien, men det är lite upp till bevis för mig nu, säger Max Forsback.


22-åringen bor i Hässleholm och beskrivs som en kommande nyckelfigur i Predators defense. På meritlistan finns ett SM-guld med U19-laget 2020, silver på U19-EM och spel i både utvecklingslandslag, juniorlandslag och A-landslag.


– Jag tror jättemycket på det här laget och med de spelarna vi har fått in kommer det bära långt i Superserien. Sen blir det definitivt en stor uppgift för mig, men det är kul att folk litar på mig, säger han.


Truppen är inte helt spikad och fler möten med spelare är inbokade de närmaste dagarna. Coach Tyson Guillen säger att det nu handlar om att få kemin att stämma.


– Vi måste hitta killarna som är limmet och håller ihop gänget. Max kommer ha en viktig roll, och även en spelare som Philip Blomdahl blir viktig. En av ”kidsen” med superstor potential är Axel Sääf, som spelar sista året i U19 och som jobbat på väldigt bra i både gymmet och ute i spåren, säger Tyson.


Som truppen ser ut just nu, hur kommer ni stå er i Superserien?


– Jag tror att vi kommer kunna hävda oss väldigt bra. Är vi i toppen? Då är det mer som ska falla på plats. Men jag tycker ändå att vi borde hålla en hög nivå.


Robin Nilsson

 

FAKTA

Predators spelschema i Superserien

13 april: Carlstad Crusaders (b).

20 april: AIK (b).

27 april: Stockholm Mean Machines (h).

11 maj: Oslo Vikings (h).

18 maj: Örebro Black Knights (b).

25 maj: Tyresö Royal Crowns (h).

8 juni: Limhamn Griffins (h).

Slutspelet inleds preliminärt den 15 juni. Lag 3–6 spelar kvartsfinaler. Lag 1–2 är klart för semifinal. Lag 7–8 har spelat färdigt.

Comments


bottom of page