top of page

Predatorsstjärnan efter historiska poängen: ”Gillar att göra avtryck”

När Kristianstad Predators senast spelade i superserien var inte ens Kristianstads fotbollsarena byggd.

Därav blev amerikanen Myron Norfleet historisk med klubbens första touchdown i högstaserien på den nya arenan. – Jag gillar att göra avtryck, säger Predators quarterback.

Kb Amerikansk fotboll/Kristianstad • Publicerad lördag 22:45 • Uppdaterad lördag 22:49

Myron Norfleet var stundtals briljant i första halvlek.Foto: Lasse Ottosson


2015 var senast Kristianstad Predators spelade i superserien. Kristianstads fotbollsarena stod färdig först 2018.


Så när det nästan tio år sedan den senaste säsongen i högstaligan var dags för Kristianstad Predators att välkomna de regerande mästarna Stockholm Mean Machines i hemmapremiären skulle historia skrivas.


Och det var ingen mindre än Myron Norfleet som gjorde det.


Den amerikanska quarterbacken sprang in med en reducering fram till 6–7 och stod därmed för en historisk första touchdown i superseriesammanhang på fotbollsarenan för Predators.

– Jaså? Det är ju bra. Jag hade gärna tagit första segern här med men det känns bra, jag gillar att göra avtryck. Men vi är inte färdiga än, säger Myron Norfleet glatt överraskad över det historiska faktumet.


Och färdiga såg de inte ut att vara, Kristianstad Predators.


Mot ett Stockholm som vunnit fyra av de sex senaste SM-gulden stod man upp bra. Men gästernas förmåga att slå tillbaka när Predators stack upp blev utslagsgivande.


Myron Norfleet.Foto: Simon Rehnström


Så fort Predators reducerade tog det inte lång tid innan nästa touchdown kom i motsatt riktning. Och när Predators, efter en pass från Myron Norfleet till Jakob Stenberg, slagit till med ännu en touchdown mot slutet av första halvlek blev det som mest kännbart.


Predators gick för två extrapoäng och ledning, missade och precis före halvtid sprang gästerna in med en ny replik till TD.


Och därifrån fanns ingen återvändo.


Predators mäktade inte med att följa upp sin oerhört fina första halvlek och Stockholm visade prov på sin kvalité, precision och effektivitet fram till segersiffrorna 18–41.


– Vi började bra och allt klickade men andra halvlek kom vi ut lite slarviga. Men överlag är jag stolt över mitt lag för hur vi fortsatte kämpa. Vi har en del att jobba på men vi visade att vi är kapabla att spela på den här nivån, summerar Myron Norfleet.
Anton Nilsson Skicka e-post


Yorumlar


bottom of page