top of page

Predators ungtuppar sänkte Gnaget: ”Tror på kidsen”

En premiärförlust till följd av brist på rutin.

Då svarade Kristianstad predators unga lag med att åka upp och besegra AIK på bortaplan.

– Jag förväntar mig väldigt mycket från de här kidsen, säger Predatorstränaren Tyson Guillen.


Kb - Amerikansk fotboll/Kristianstad • Publicerad lördag 16:21 • Uppdaterad lördag 17:42

Tyson Guillen.Foto: Simon Rehnström

Predatorstränaren Tyson Guillen var i stora drag inte missnöjd med insatsen i premiären. Men han lyfte ett hinder för hans unga lag. Rutinen. Och efter förlusten mot rutinerade superserielaget Carlstad Crusaders förra helgen begav sig Kristianstad Predators till Solna för att möta ett mer bekant AIK.


De svartgula spelade likt Predators i division 1 den gångna säsongen där Predators vann mötet lagen emellan med 16–12.


Till skillnad från matchen mot Carlstad höll Predators jämna steg med motståndarna in till paus. Och när det hela summerades hade gästerna mäktat med att bärga en seger norr om huvudstaden.


21–20 i Predators favör gjorde gott inför hemmapremiären mot Stockholm Mean Machines nästa lördag.


– Det är jättepositivt. Jag har hela tiden sagt att vi har en stor potential och jag förväntar mig väldigt mycket från de här kidsen. I och med att de är så unga och inte har någon superserie-erfarenhet är alla vinster jätteviktiga för att kunna bygga för framtiden, säger Tyson Guillen och fortsätter:


– Jag vill ge dem (spelarna) möjligheten att utvecklas och skapa ett klimat för dem att växa i, jag tror mycket på de här kidsen.


Jämfört med premiären, tycker du ni visade att ni lärt er något?

– Definitivt. Lärdomarna vi fick från förra veckan hängde med oss till den här matchen. Men vi måste fortsätta växa och ta hand om våra chanser. Nästa vecka hoppas jag vi kan prestera som vi gjorde idag, då kan vi vinna oavsett om vi möter det bästa laget i Sverige, säger Tyson Guillen.
Anton Nilsson Skicka e-post

Comments


bottom of page