top of page

Predators tillbaka i Superserien: ”Ett lag för större utmaningar”

Uppdaterat: 3 dec. 2023

Kristianstad Predators är tillbaka i Superserien. Efter åtta år i division 1 har klubben nu fattat beslut om en nysatsning.

– Vi har skaffat oss ett lag för större utmaningar, säger ordföranden Karin Blomdahl.


Amerikansk fotboll • Publicerad Kristianstadsbladet 2023-12-01 15:36

Det har gått nästan exakt fem månader sedan Kristianstad Predators säkrade en plats i Superserien den sportsliga vägen. Den 1 juli besegrade man Karlskoga Wolves och hade tack vare det skaffat sig en möjlighet att gå upp – om man ville. Beslutet har tagit lång tid att fatta, men nu har Predators bestämt sig för att gå upp i den amerikanska fotbollens finrum. – Det var vårt val. Vi har spelat i division 1 i många år och har ett ungt lag som har växt successivt. Vi har skaffat oss ett lag för större utmaningar, säger klubbens ordförande Karin Blomdahl.

Predators har haft chansen även tidigare år att ta steget upp, men har då valt att avstå på grund av den ekonomiska aspekten. I början av november hade klubben årsmöte och kunde konstatera att det egna kapitalet fortsatt är positivt.

– Vi har en budget och en ekonomi som bygger på att inte lägga på för mycket på kapital, utan använda det på ungdomsverksamheten. Så kommer det fortsätta vara. Och den här satsningen bygger väldigt mycket på spelarna själva som hjälper till med resor och så, säger Blomdahl.

Vad är det som gör att ni väljer att ta klivet upp just nu?

– I fjol hade vi inte resultaten med oss. Vi ha varit i en liten ombyggnadsfas i A-laget med yngre spelare som nu har klivit upp. Framför allt är det 00:orna och 01:orna som vi tog SM-guld med för några år sedan. Därför ville vi ha mer spelarutmaningar.

– Sedan har den amerikanska fotbollen blivit så att trots att vi har spelat i division 1, så har det varit en nationell serie. Så därför blir det inte jättestora skillnader ekonomiskt med Superserien.

Vem som ska träna A-laget är fortfarande inte helt klart. Coach Shane Mosher slutade efter den sista matchen i somras, men enligt Karin Blomdahl är en lösning nära förestående. I helgen kommer Predators också ha en pre-camp för att inleda förberedelserna inför den nya säsongen.

Fotnot: Senast Kristianstad Predators spelade i Superserien var 2015.

Fakta

Kristianstad Predators

Grundad: 2004. Svenska mästare: U19: 2013, 2014, 2020. U17: 2008. U16: 2006, 2007.

Tidigare år i Superserien: 2013: Kristianstad Predators är pigg nykomling och slutar femma (samma poäng som Örebro Black Knights), en placering från SM-semifinal.

2014: Predators tar ytterligare ett kliv och slutar fyra. Förlorar klart, 7–64, mot blivande SM-vinnaren Carlstad Crusaders i SM-semifinalen.

2015: En missräkning, klubben slutar sexa när målet var topp-fyra och SM-final. Ibland har man bara tio spelare på träningarna och samtidigt bryter klubben mot 30-manna-regeln och får därmed inte stanna kvar i superserien.

Text av : Kristianstadsbladet Robin Nilsson Skicka e-post

コメント


bottom of page