top of page

Predators säkrar plats i superserien medan tränaren tar farväl

Uppdaterat: 3 dec. 2023

I en övertygande seger över Karlskoga Wolves (38-16) säkrade Kristianstad Predators inte bara segern, utan även en plats i den prestigefyllda superserien, åtminstone sett ur ett sportsligt perspektiv. Dock, i takt med att de överväger att acceptera den åtråvärda platsen, måste laget nu ge sig ut på jakten efter nytt ledarskap.


"Jag är övertygad om att detta var min sista match", förklarade en känslosam tränare Shane Mosher.


Sportchef Tyson Guillen delade med sig av informationen och sade: "Det finns ingen garanti för att det inte blir Shane nästa år. Slutligen beror det på våra beslut inför kommande säsong, och naturligtvis finns det ekonomiska överväganden som spelar in."


Mosher, som inte fick något kontraktsförlängning för att leda klubbens U19-lag under hösten, hade uttryckt sin önskan att stanna inom organisationen. Trots att klubben var öppen för hans återkomst, avtackade den kanadensiske tränaren nu klubben och erkände att detta var slutet på en era.


"Jag är helt säker på att detta var min sista match, och nu måste jag gå vidare", delade Mosher med sig efter segern över Karlskoga Wolves. "Såvitt jag vet har mitt kontrakt löpt ut, och vi har gemensamt kommit överens om att inte förlänga det ytterligare."


När han fick frågan om möjligheten till en framtida comeback, avfärdade Mosher bestämt idén och sade: "Nej, det tror jag inte. Så tolkar jag situationen."


Reflekterande över sin önskan att stanna tillade Mosher: "Det fanns absolut en tid då jag såg en framtid här, men omständigheterna föll inte på plats. Det är okej, sådan är (amerikansk) fotboll, och otaliga möjligheter väntar."


För att avliva rykten om en konflikt mellan honom och klubben, klargjorde Mosher: "Nej, mitt kontrakt har nått sitt slut, och jag har fullgjort mina åtaganden. Klubben har sina egna beslut att fatta, och det respekterar jag fullt ut."


När det gäller betydelsen av att avsluta säsongen med en plats i superserien, åtminstone sett utifrån en idrottslig framgång, underströk Mosher: "Oavsett hur säsongen har varit strävar man alltid efter att avsluta med flaggan i topp. Klubbens politik och administrativa beslut kan förändras, men vi fokuserar på det vi kan kontrollera - att vinna matcher."


Om de väljer att acceptera platsen i superserien, beskrev Mosher sin syn på vad som krävs för att konkurrera på den nivån. "Vi kan behöva en förstärkt trupp med fler spelare. Utan tvekan besitter vi talangfulla individer, men ytterligare förstärkningar krävs. Med nuvarande lag skulle vi vara konkurrenskraftiga, men vår ambition är inte bara att vara godkända i högsta divisionen, vi strävar efter seger", förklarade den beslutsamma tränaren.


Vid växling av fokus till själva matchen gjorde gästerna en imponerande start genom att snabbt säkra två poäng. Karlskoga Wolves utgjorde en tuff utmaning för Kristianstad, men Predators vände snabbt spelet till sin fördel och visade envist beslutsamhet.


Efter att tidigare ha besegrat Wolves med överlägsna 42-3 i serien fortsatte Predators att dominera på planen. River Kromnow satte tonen genom att springa in för en touchdown och säkra två extra poäng i inledningen av den andra kvarten, vilket tände Predators' eld.


Philip Juhlin bidrog sedan med två touchdowns innan River Kromnov stängde matchen genom att själv springa in för sin andra touchdown. Slutvisslan ljöd och markerade en enastående prestation från Predators.


"Det är en obeskrivlig känsla just nu. Vi genomförde en exceptionell matchplan, och varje spelare presterade på topp både offensivt och defensivt", uttryckte en entusiastisk River Kromnow, en talang från egna led som snart tar sikte på en fotbollsresa till Kanada till hösten.


På frågan om betydelsen av att avsluta säsongen med en seger betonade Kromnow entusiastiskt: "Det känns otroligt bra. Det finns alltid diskussioner om huruvida spelare som ska lämna bör delta eller inte, men jag var fast besluten att fullfölja säsongen och avsluta på en hög nivå."


Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page