top of page

Predators förlorade i seriefinalen, vilket leder till kval till Superserien

Uppdaterat: 3 dec. 2023

I en spännande och jämn seriefinal förlorade Kristianstad Predators med minsta möjliga marginal mot Limhamn Griffins, med slutsiffrorna 42-43.


Trots detta motgång är Predators fortfarande på jakt efter en plats i Superserien.


"Vi har alltid sagt att vi ska vara i Superserien 2025, men om vi klarar av att vinna kvalet kan vi behöva omvärdera om vi är redo redan nästa år," kommenterade Tyson Guillen, sportchef för Predators.


Finalen spelades på lördagen och bjöd på en intensiv match mellan Griffins och Predators i det heta Skånederbyt. Båda lagen hade visat sin dominans under säsongen, men det var Griffins som till sist gick segrande ur striden mot Kristianstad.


Returmötet i Limhamn blev ännu mer dramatiskt. Det var en berg-och-dalbane-match med intensiv konkurrens, fantastiska spel och hög underhållningsnivå. Till sist lyckades Griffins knipa segern med minsta möjliga marginal, med slutresultatet 43-42.


Predators visade en imponerande kämpainsats under matchen och vände ett underläge på 26-37 till en ledning på 42-37. Men Griffins lyckades samla krafterna och genomföra en avgörande touchdown som gav dem de viktiga sex poängen för att gå om Predators.


"Det är svårt att säga något negativt om vår insats. Vi gav allt, men lyckades inte stoppa deras imponerande anfallsspel," erkände Predators tränare Shane Mosher.


Genom att avsluta serien på andraplats får Predators nu möta Karlskoga i ett kvalmöte för att nå Superserien. Matchen kommer att spelas i Kristianstad den 1 juli.


Vinnaren av mötet kommer att säkra en plats i Superserien, förutsatt att spelare, tränare och klubben anser att de har förutsättningarna för det.


"Vi har alltid sagt att vi ska vara i Superserien 2025, men om vi klarar av att vinna kvalet kan vi behöva omvärdera om vi är redo redan nästa år," sa Tyson Guillen och uttryckte klubbens ambitioner.


Han fortsatte, "När vi inte spelar i den högsta ligan tappar vi tyvärr många unga spelare, vilket är långt ifrån optimalt. Om vi avancerar och spelar i Superserien 2024 kan vi förhoppningsvis locka tillbaka några spelare och förhindra att fler väljer att söka möjligheter utomlands."


Bland Predators spelare återfinns Max Forsback och Viktor Neumann som spelar amerikansk fotboll i Berlin, Tyskland. Samtidigt är Rasmus Wretling och Robin Rydberg på väg till Kanada för att spela för Ottawa Sooners respektive VI Raiders.


Även River Kromnow, som var den överlägset bästa spelaren i Predators i lördagens seriefinal, väntar ett nordamerikanskt äventyr.


Tyvärr kommer Wretling och Rydberg att missa kvalmatchen mot Karlskoga den 1 juli på grund av sina utlandsåtaganden.


När han blickar framåt vet Predators tränare Shane Mosher vad han vill.


"Jag är en tränare som vill leda mitt lag till så hög nivå som möjligt. Om vi får chansen att spela i Superserien säger jag bara: 'Let's do it, let's go'."


Även om ett officiellt beslut om Mosher som tränare för Predators nästa säsong ännu inte har fattats, pågår diskussioner och en givande dialog mellan honom och klubben, avslöjade han.


Komentáře


Komentáře byly vypnuty.
bottom of page