top of page

Festen kom av sig efter drömstarten: ”Vi kör fast”

Kristianstad Predators vann tre av fyra quarters hemma mot Oslo Viking.

Men det var norrmännen som vann matchen med 35–28 (0–7, 27–0, 8–14, 0–7).

– Vi ger bort matchen i andra quartern, tyvärr, säger Tyson Guillen, coach i Kristianstad Predators.

Tyson Guillen och hans Predators föll hemma mot Oslo Vikings med 28–35.

Myron Norfleet blandade och gav mot Oslo Vikings, men quarterbacken blev trots allt bäste poängplockare med två touch down.Foto: Hanna Franzén


Kristianstad Predators fick en drömstart på matchen. Defense kom ut och chockade gästerna och när Jakob Stenberg kort därefter sprang in en touch down fram till 6–0 och Oskar Hardarsson sparkade hem extrapoängen så var det mycket som talade för en hemmaseger.

Och kanske var det en viss form av underskattning som smög sig in bland hemmaspelarna. Coachen Tyson Guillen var åtminstone inne på den linjen.


– Oslo kom med fyra raka förluster och när vi samtidigt fick den starten så trodde kanske många att det skulle gå av sig självt. Men Oslo är inget dåligt lag, de inledde mot de fyra topplagen och är bättre än tabelläget visar.


I andra quartern svängde matchbilden. Och det rejält.

Predators offense körde fast, samtidigt som defense inte fick stopp på blödningen. När det var dags för halvtid visade anslagstavlan 7–27.

Oslo Viking vann alltså den andra quartern med 27–0!

– De justerar i sin defense, och plockar bort saker som vi vill göra och då kommer vi ingenvart, analyserar Jakob Stenberg, som var imponerad av motståndet. – De var betydligt bättre än vad jag hade räknat med.

Vad sa ni till varandra i halvtid?

– Vi snackade ihop oss. Alla fick ge sin syn på det hela och i andra halvlek rättade vi till mycket av det som inte fungerade.

Tyson Guillen instämmer. – Framför allt så spelar vi mycket enklare. I andra quartern gör vi allt för komplicerat och då straffar vi oss själva.

Predators vann den andra halvleken med 14–0 men det var så dags. Uppförsbacken var för brant.

Förlusten innebär att Predators står kvar på en seger och allt talar nu för att laget måste vinna två av de tre matcher, Örebro (b), Tyresö (h) och Limhamn (h), som återstår av superligan för att ta sig till slutspel.

– Det kan vi fixa. Det handlar framför allt om att vi måste spela i ett högre tempo samtidigt som vi höjer lägstanivån. Vi kan inte falla igenom som vi gjorde idag, det kostar för mycket, säger Tyson Guillen.

Predators saknade nio spelare. Åtta av dem befinner sig på studentresa på Mallorca.

– Sex av dem är dessutom startspelare, säger Tyson.

Besviken?

– Det är fel ord, snarare frustrerad. Att ta studenten gör man bara en gång i livet så jag förstår killarna, samtidigt är det jobbigt för oss.

Predators firar 20 år och i samband med de två avslutande hemmamatcherna i superserien ska man göra matcherna till en fest.

– Vi kommer bland annat att bjuda in alla spelare som en gång har representerat klubben, säger Tyson.

Sista matchen mot Limhamn kan gälla en plats i slutspelet?

– Det är troligt att det blir så och då ska vi bjuda på fest.


Patric NilssonSkicka e-post


Kommentare


bottom of page