Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
NIU MED AMERIKANSKFOTBOLL TILL KRISTIANSTAD 2018
2017-04-10 12:28
NIU är en speciell idrottsutbildning inom regioner, och Kristianstad är regionen med mest linjer (åtta i jämförelse med andra regioner som brukar ha tre till fem att välja mellan).

 
Men just vad är NIU? NIU står för Nationell Idrotts Utbildning, vilket är en utbildning som är menat för gymnasieelever som har en ambition att ha en elitidrottskarriär och samtidigt studera en linje som de vill inrikta sig på.

Precis som vanliga linjer och skolor är utbildningen det viktigaste.
NIU med inriktning amerikansk fotboll ger dig tre dagars idrottsträning på morgonen (praktisk), och en fjärde dag där du lär dig om kost, proteiner, idrottspsykologi, och strategier om idrottslinjen man har valt.
Coach Tyson Guillen har försökt att få hit NIU sedan 2011, vilket har varit en lång process.

• Skolorna och Kristianstads kommun är ansvariga för att samordna NIU linjer.
• Sveriges Amerikanska Fotbolls Förbund är ansvariga för programmet och amerikansk fotbollsdelens innehåll och kriterium.
• Kristianstad Predators är delaktiga med att utföra tillsammans med skolan, de kunskaper inom amerikansk fotboll via Coach Tyson Guillen and Coach Jon Walker. De måste följa Skolverkets och SAFF’s riktlinjer och krav.

De kommer att rekrytera ungdomar över hela landet som vill få en topputbildning, samtidigt som de får träna på elitnivå.

Kristianstad Predators har en av landets absolut bästa juniorverksamheter, där eleverna kommer att erbjudas möjlighet att träna med att testa sina färdigheter inom det som de lärt i skolan.

Kristianstad Kommun erbjuder redan nu elever LIU programmet, vilket är en enklare version av NIU. Detta innebär samma möjlighet till plugglinjer, men med minskade träningspass.

Är ni intresserade att få reda på mer information, var vänlig och kontakta Tyson Guillen på 070-8655888 eller coach@telia.com

-Oskar Björnwid
 
VÅRA SAMARBETSPARTNERS